Webdesign

Het Webdesign bureau voor je professionele website

Een website is hét visitekaartje van je bedrijf. Hier wil je je potentiële klanten gelijk raken. Het plaatje moet dus kloppen, van A tot Z. In de praktijk betekent dit dat het webdesign aantrekkelijk, logisch en gebruiksvriendelijk moet zijn.

Met webdesign bedoelen we de grafische vormgeving en gebruikerservaring die bezoekers aan de voorkant (front-end) van je website ervaren. Is hun eerste ervaring slecht? Dan ben je je potentiële klant gelijk al kwijt. En dat is onnodig.

webdesign_530x430

Een Webdesign tot stand brengen… zo doen we dat!

Moraal van het verhaal: je wil dat het webdesign van topkwaliteit is. De website moet aantrekkelijk zijn, logisch in elkaar zitten, optimaal functioneren en de bezoeker raken in het hart. Met als ultieme doel natuurlijk dat hij of zij tot actie – en dus conversie – overgaat.

Bij SowiesoDigital werken we met een team van digital en webdesign professionals om je webdesign van A tot Z te ontwerpen. Dat doen we als volgt:

Stap 1: we bepalen het functioneel ontwerp en de stip op de horizon
Zonder functioneel ontwerp geen website. In dit ontwerp leggen we, uiteraard in goed overleg, alle functionaliteiten vast die op de website moeten komen. Denk aan wireframes, UX Design en UI Design uitwerkingen en een overzichtelijke sitemap. Met een goed functioneel ontwerp weet iedereen, van designer tot programmeur, hoe het eindproduct eruit moet komen te zien.

Stap 2: we werken de sitemap uit
Zie de sitemap als de routebeschrijving die bezoekers door de website heen leidt. We bepalen welke onderdelen van de website op welke pagina’s te vinden zijn, en creëren hier een logisch geheel van. Dit maakt het makkelijk voor bezoekers om hun weg te vinden op je website. Last but not least is een logische sitemap opbouw ook essentieel voor zoekmachines, die elke pagina van je website zo gemakkelijk kunnen vinden.

Stap 3: we stellen de functionele beschrijving op
Zodra de sitemap staat, werken we alle functionaliteiten uit die op de website komen. In duidelijke taal beschrijven we hoe de gebruiker alle stappen doorloopt. Zo hebben we het functionele plaatje helder voor ogen.

Stap 4: we creëren een ijzersterk wireframe
Een sterk wireframe is een essentieel onderdeel van je website. Zie dit als de blauwdruk van je website, waarin duidelijk staat waar verschillende onderdelen (zoals tekstblokken en visuals) komen te staan. Het grafische ontwerp  speelt hier nog geen rol: we kijken puur naar de functionaliteit en inhoud van alle pagina’s.

Stap 5: we maken het af met een technisch ontwerp
Tot slot maken we een Technisch Ontwerp. Hierin nemen we database schema’s, gebruikte technologie, procedures en flowcharts mee. We creëren een overzicht van alle technische aspecten die nodig zijn om de functionaliteiten tot stand te brengen.

Laat jouw Webdesign ontwerpen
door SowiesoDigital

Of je bedrijf nu nog in de start-up fase zit of al jarenlang bestaat: wij weten hoe we je website naar een hoger level kunnen tillen en we slim kunnen inzetten op een optimale gebruikerservaring en maximale conversie.

afspraak maken?
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
Bouwen
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma