Native app ontwikkelen?

SowiesoDigital ontwikkelt webapps, native en hybride-apps – welke past bij jou?

Web apps zijn toegankelijk via een webbrowser zonder installatie, waardoor ze op elk apparaat werken. Ze kunnen tegenwoordig ook geavanceerde features bieden zoals pushberichten en offline gebruik, wat ze steeds meer op native apps doet lijken. Gmail en Spotify Web Player zijn hier goede voorbeelden van.

Native apps worden specifiek ontwikkeld voor één besturingssysteem zoals iOS of Android. Ze worden via app stores geïnstalleerd en bieden optimale prestaties omdat ze direct toegang hebben tot de hardware van het apparaat. Ook werken ze offline, wat een groot voordeel is voor gebruikers.

Hybride apps combineren het beste van beide werelden. Ze worden ontwikkeld met webtechnologieën maar verpakt als native app. Het grote voordeel is dat ontwikkelaars maar één codebase hoeven te onderhouden voor zowel iOS als Android, wat tijd en kosten bespaart. Populaire apps als Instagram en Uber zijn hier voorbeelden van. Er wordt wel wat ingeleverd op prestaties vergeleken met pure native apps, maar voor veel toepassingen is dit een acceptabel compromis.

De voordelen van een hybride app

Hybride apps bieden aantrekkelijke voordelen voor zowel ontwikkelaars als ondernemers. De belangrijkste troef is kostenbesparing – met één gedeelde codebase voor iOS en Android dalen zowel de ontwikkel- als onderhoudskosten aanzienlijk. Dit vertaalt zich ook naar een sneller ontwikkelproces, omdat teams niet parallel native apps hoeven te bouwen voor verschillende platforms.

Het onderhoud wordt eveneens eenvoudiger. Updates en bugfixes hoeven maar één keer ontwikkeld en getest te worden, waarna ze direct beschikbaar zijn voor alle platforms.

Dit maakt het mogelijk snel te reageren op gebruikersfeedback of beveiligingsproblemen.Een uniek voordeel is de flexibele distributie. Hybride apps kunnen zowel via app stores als webbrowsers aangeboden worden, wat de toegankelijkheid vergroot. Dit geeft gebruikers de vrijheid om de app te gebruiken op de manier die hen het beste uitkomt.

Daarnaast zorgt de gedeelde codebase voor een consistente gebruikerservaring over alle platforms. Functies, design en interacties blijven hetzelfde, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Dit versterkt de merkidentiteit en vermindert verwarring bij gebruikers die wisselen tussen apparaten.

react_native

ReactNative – onze keuze als hybride app-ontwikkelplatform

ReactNative heeft zich bewezen als toonaangevend framework voor hybride app-ontwikkeling. Ontwikkeld en onderhouden door Facebook, wordt het gebruikt door grote namen als Instagram, Skype en Discord. Deze brede adoptie heeft geleid tot een levendige ontwikkelaarscommunity die continu bijdraagt aan verbetering en uitbreiding.

Het framework blinkt uit in prestaties door het gebruik van native UI-componenten, terwijl features als Hot Reloading de ontwikkelsnelheid verhogen. Voor ontwikkelteams is ReactNative bijzonder efficiënt: bestaande JavaScript en React kennis is direct toepasbaar, en één team kan beide iOS- en Android-versies bouwen.

Met regelmatige updates, een rijk ecosysteem aan tools en bibliotheken, en sterke community-ondersteuning is ReactNative een toekomstbestendige keuze voor app-ontwikkeling. De voortdurende ontwikkeling en het uitgebreide component-ecosysteem maken het een aantrekkelijke optie voor moderne app-projecten.

Ons stappenplan: van concept tot realisatie

  1. Idee en concept: bepalen van je je doelstellingen en gewenste functionaliteiten
  2. Planning en offerte: we maken een roadmap met daarbij de belangrijkste mijlpalen en benodigde investering
  3. Ontwerp: ontwikkeling van wireframes voor een gebruiksvriendelijke interface
  4. Ontwikkeling: bouw van de app, via de waterval-methodiek of in sprints
  1. Testen: grondige tests worden uitgevoerd om bugs en gebruiksproblemen te identificeren en op te lossen
  2. Implementatie: we publiceren je app in (beide) appstores
  3. Onderhoud en updates: we verzamelen feedback en voeren regelmatig updates door ter verbetering van de app
Verbruik
Ing
Vattenfall

Wat kost het om een app te ontwikkelen?

Regelmatig krijgen wij de vraag ‘wat kost het om een app te laten ontwikkelen’? De kosten voor het ontwikkelen van een app kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van de app, de functies, integraties met externe API’s, e-commerce mogelijkheden en of er een backend / CMS ontwikkeld dient te worden.

app_costs
boxing-fail

Even ‘sparren’ samen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Ik wil graag(Vereist)
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
(Web)development door SowiesoDigital
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma