SRO

Nieuw online platform
gemeentelijk vastgoed

sro_main-1300×600 sro_main-1300×600

1 mln

jaarlijkse
gebruikers

300%

stijging verkochte
zwemabonnementen

3,2 mln

bezochte pagina’s
per jaar

Totaal oplossing voor gemeentelijk vastgoed

SRO staat voor Sport, Recreatie & Onderwijs en was tot 1992 onderdeel van de gemeente Amersfoort. vandaag is SRO een zelfstandige organisatie die naast de zorg sportstimulering veel vastgoed beheert. Vanwege de uitbreiding van joint ventures en de verouderde, bestaande site is ons gevraagd om een nieuw online platform te realiseren.

sro_image1_530x300
sro_image2_530x300

De uitdaging

Ons uitgangspunt was één platform, waarbij SRO zowel centraal als decentraal alle sites voor de accommodaties (30 sites voor o.a. zwembaden en sporthallen) kan beheren. We realiseerden een volledig beheerbare multisite platform (WordPress) met verschillende lagen van sitebeheer, voor een team van superbeheerders tot redacteuren van afzonderlijke accommodatiesites. Daarbij kan de content eenvoudig op meerdere sites gedeeld worden.

Het resultaat

We begonnen met een uitgebreid onderzoek onder de bezoekers, de gebruikers en de beheerders van de website. De resultaten hebben we verwerkt in de opbouw van het platform en doorvertaald in de vormgeving. Nadat de site door ons is gebouwd hebben we trainingen gegeven aan de gebruikers. Zo kunnen ze het platform zelf onderhouden. Vanaf het moment dat de website live ging, is zowel het verkeer als het aantal zwemles inschrijvingen op alle kanalen toegenomen. Sinds livegang is er een stijging van 20% meer bezoekers op de website en een stijging van 34% online zwemles inschrijvingen.

De nieuwe website heeft ervoor gezorgd dat de website technisch beter en toegankelijker is voor beide doelgroepen. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is de laadtijd van de nieuwe website van SRO afgenomen en verbeterd.

Gebruikte diensten

Om de website van SRO te realiseren zijn onze volgende diensten ingezet:

sro_wireframe
sro_color
sro_typography
sro_website

Aan de slag met
SowiesoDigital?

Zelf een volledig beheerbare multisite nodig?
Wij gaan graag voor je aan de slag.

start intake
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
Bouwen
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma