Je website laten bouwen?

Website ontwikkeling door SowiesoDigital

Bij SowiesoDigital gaan we verder dan alleen het bouwen van een website. We nemen uitgebreid de tijd om je bedrijf te leren kennen, een oplossing voor je hulpvraag te schetsen en een website op maat voor je te bouwen van A tot Z. Een website die gebruiksvriendelijk is, goed converteert en past binnen jouw budget. Voor minder doen we het niet.

Hieronder leggen we uit hoe website ontwikkeling bij SowiesoDigital in z’n werk gaat.

webdevelopment_530x460

De verschillende fases van website ontwikkeling

Om ervoor te zorgen dat we de beste website voor jouw onderneming ontwikkelen, doorlopen we een aantal fases. Tijdens deze fases bepalen we ook de juiste technologie voor je website, die toekomstbestendig is en aansluit bij je ambities. De fases lichten we hieronder toe.

De inventarisatie fase: inhoud & structuur

In deze fase zitten we met jou (en je team) om de tafel om duidelijk in kaart te brengen wat je met je website wil bereiken, hoe je huidige website het doet en hoe jouw branche of markt precies in elkaar zit. Naar aanleiding van deze inventarisatie ontwikkelen we het concept, het interactie ontwerp en het visueel ontwerp.

webdevelopment_420x450

Conceptuitwerking

Aan de hand van de inventarisatie stellen we een projectplan op, dat nodig is om het gewenste eindresultaat te bereiken. Hierin leggen we ook vast welke vervolgstappen er komen, wie waar verantwoordelijk voor is en welke deadlines we aanhouden.

Interactie ontwerp

Tijd voor het interactie ontwerp. Middels wireframes zorgen we voor een duidelijke flow in je website, zodat bezoekers goed hun weg kunnen vinden. Dit zijn de zogenaamde hoofdwegen van je website.

Visueel ontwerp (UI/UX)

Vervolgens ontwikkelen we het visuele design van je website. Dit design bepaalt hoe je website eruit ziet en hoe het voelt. Ons team van UI designers en UX designers werkt nauw met elkaar samen om tot het beste design te komen.

De bouwfase van je website: de voor- en achterkant

Als het projectplan, de wireframes en het visuele design staan, dan gaan we over op het daadwerkelijk bouwen van je website. Onze developers ontwikkelen de content voor op de website en creëren een responsive design dat optimaal functioneert op ieder apparaat (van mobiel tot laptop). Verschillende vakgebieden komen samen tijdens dit proces:

 

Front End Development

Met de ‘front end’ van een website bedoelen we de voorkant van je website. Dit is het gedeelte dat bezoekers zullen zien en ervaren. In de front end development fase wordt de website opgemaakt volgens het visueel ontwerp dat eerder al gemaakt is. Hierbij maken we gebruik van moderne technieken als HTML5, CSS3 en jQuery.


Back End Development

De ‘back end’ is de achterkant van de website. Dit is waar de website daadwerkelijk gebouwd wordt, zodat alles aan de voorkant goed functioneert. Deze back end bestaat uit het CMS (waarover hieronder meer) en scripts.

Keuze van het CMS

Het CMS – Content Management Systeem – is een systeem dat je gebruikt om de content op je website te beheren. Er zijn verschillende systemen mogelijk. Voor de backend van de website blijkt het CMS WordPress vaak de beste optie, omdat de content gemakkelijk en snel beheerd kan worden. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van een door SowiesoDigital ontwikkeld starter theme gebaseerd op een eigen, geoptimaliseerde code. We werken uitsluiten met een selectie van betrouwbare plugins, zodat we precies weten hoe de website in elkaar zit en zo optimale performance kunnen garanderen. Voor applicaties met meer functionaliteit gebruiken we PHP frameworks zoals Laravel of React.

 

Responsive Design

Tot slot creëren we het responsive design. Dit zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan het scherm waarmee iemand de website bekijkt. Zo heeft een bezoeker dus altijd een optimale website ervaring, ongeacht het apparaat waarmee hij of zij kijkt. Om het responsive design te ondersteunen, maken we gebruik van het framework (Twitter) Bootstrap.

De test- en acceptatiefase: eerste versie van je website

Voordat we het project opleveren, testen we de website uitvoerig aan de hand van het functioneel- en visueel ontwerp. We optimaliseren de website waar nodig en eventuele onvolkomenheden worden opgelost. Vervolgens trainen we medewerkers met het plaatsen van teksten en afbeeldingen, waar we dat hebben afgesproken.

Door samen de website grondig te testen, kan 99.9% van de bugs en technische fouten eruit gehaald worden. De acceptatie versie van je website is de laatste versie van je website voordat deze ‘live’ gaat.

De lancering van
je website

Zodra de website klaar is, wordt deze naar de live omgeving verhuisd. Ook na livegang kunnen opdrachtgevers bij ons terecht voor vragen of eventuele aanpassingen aan de website of bijvoorbeeld onderhoud.

De performance van je website meten

Tijdens het bouwen worden ook verschillende meetinstrumenten (zoals Google Analytics) ingericht om zaken als websiteverkeer, conversies, leads en performance te meten. Op die manier kunnen we mooi de doelstellingen in de gaten houden uit de voorbereidingsfase. Om te zorgen dat de zorgvuldig opgebouwde SEO positie blijft bestaan na het lanceren van de nieuwe website, worden de links van de oude website doorgelinkt (redirect), zodat bezoekers geen 404 pagina (pagina niet gevonden) krijgen als ze via Google zoeken.

webdevelopment_530x415

Meer dan alleen het bouwen van websites

Bij SowiesoDigital bouwen we niet alleen websites. We bouwen ook webshops, online services, e-commerce, applicaties – van progressive web apps tot hybride en native apps – en e-learning modules. Ook hebben we de expertise in huis om op maat gemaakt tools te leveren, veelal in PHP.

Bekijk ons volledige dienstenaanbod op onze development dienstenpagina.

Bouwen aan je bereik

Een sterke, gebruiksvriendelijke website is de basis van een succesvol (online) bedrijf. Even belangrijk is het opbouwen van je bereik, het raken van je doelgroep en het vergroten van je klantenbestand. Dat kan door verschillende marketing strategieën toe te passen, waaronder Search Engine Optimization om je positie op Google te verbeteren, Account Based Marketing om grote leads binnen te halen en E-Mail Marketing om alles uit je mailbestand te halen.

Aan de slag met
SowiesoDigital?

Lees meer over onze online marketing diensten of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor advies op maat.

afspraak maken?
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
Bouwen
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma