LTO Bedrijven

WordPress platform en WooCommerce shop

lto_main_1300x600 lto_main_1300x600

35K

leden

>500

miljoen
inkoopvolume

75%

actieve
deelnemers

Ledenvoordeel voor alle sectoren via WordPress platform en WooCommerce webshop

LTO staat voor Land- en Tuinbouworganisatie. LTO Nederland is dé ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders. Onder LTO Bedrijven vallen alle commerciële activiteiten en belangen. Ze zijn de verbindende factor tussen de agrarische sector en de markt. En behartigen de belangen van maar liefst 35.000 leden. Leden die zij ‘stuk voor stuk’ willen laten profiteren van alle voordelen die LTO biedt. Dus is het zaak het platform zo goed mogelijk in te richten op vraag en aanbod. Laagdrempelig, met de juiste content en commercieel effectief.

lto_image1_530x480

De uitdaging

Door producten en diensten groot in te kopen en er transparant over te adviseren, biedt LTO al haar leden – in alle sectoren die zijn aangesloten – concrete toegevoegde waarde. Die sectoren zijn heel divers. Van rundveehouderij, akkerbouw, varkenshouderij, leghennen, vleeskuikens tot glastuinbouw. Van champignons, vollegrondsgroente, fruitteelt, bloembollen, boomkwekerij tot kalver-, schapen-, geiten- en paardenhouderij.

Van multifunctionele landbouw, bloemengroothandel tot veredeling & vermeerdering. En zo divers als de achterban, zo breed is ook het ledenvoordeel dat LTO organiseert en faciliteert: energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom & IT en overige zaken. Kortom: veel aanbod voor veel verschillende doelgroepen.

Belangrijkste vraag van LTO, en elke dag opnieuw relevant voor hun organisatie: Hoe brengen we dit ledenvoordeel gericht en effectief onder de aandacht?

lto_image2_1920x480

De oplossing

Het zal niet verbazen dat gezien het vraagstuk ook de oplossing die door ons digital team is opgezet meerdere elementen bevat. En toch… eenvoud voor alle gebruikers (zowel LTO Bedrijven zelf als de leden) staat voorop. Toegankelijkheid, een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit zijn continue toets-stenen bij elke stap die gezet is en nog gezet zal worden. Wat staat er op dit moment al van het platform?

Het platform LTO Ledenvoordeel is 8 jaar geleden ontwikkeld en wordt door constante analyse (wat werkt commercieel en wat niet?) continu geoptimaliseerd. Updates vinden wekelijks plaats zodat de site actueel blijft en we de learnings steeds opnieuw gebruiken om ‘on the go’ te blijven optimaliseren. Het platform is ontwikkeld in WordPress, waardoor er een solide basis is voor (marketing)medewerkers om relatief eenvoudig zelf content te plaatsen. Dat kan relevante informatie zijn, maar ook een tool die de leden helpt. Zo vormt de slimme voordeel calculator  een belangrijk onderdeel van het platform.

Dat is een voordeelberekening die op basis van een profiel (lid of niet), postcode, sector en bedrijfsgrootte automatisch je persoonlijke voordeel berekent. De uitgangspunten voor de berekening kun je als lid ook nog zelf aanpassen op basis van voorkeuren. Daarnaast is het platform voorzien van een WooCommerce webshop. 

Er is gekozen voor WooCommerce omdat dit naadloos aansluit bij WordPress en geavanceerde koppelingen met productleveranciers mogelijk maakt. De website bevalt talloze gebruikers- en zoekmachine-geoptimaliseerde  landingspagina’s  om de exclusieve producten en diensten op het platform aan te bieden.


Voor dit project hebben we de volgende services geleverd

lto_kleurenschema
lto_typografie
lto_website

Het resultaat

Succesvol in z’n eenvoud, of beter gezegd: dóór z’n eenvoud. Het ledenvoordeel platform voor LTO Bedrijven blijkt een website die door de (marketing)medewerkers van LTO heel eenvoudig zelf te onderhouden is en waarop ook sector- en dienstgericht ledenvoordeel heel makkelijk te communiceren is. Dat het ook aanslaat bij de leden blijkt uit de cijfers: sinds het inrichten van het platform en de duidelijke communicatie over de verschillende voordelen dat LTO haar leden biedt, is de sales van producten en diensten aanmerkelijk toegenomen. 

lto_image3_530x370

Of zoals LTO Bedrijven zelf zegt

Michiel Loman

Webdevelopment LTO Bedrijven

“SowiesoDigital slaagt er altijd in om onze wensen op vlotte wijze te vertalen naar gebruiksvriendelijke online tools en websites. Samenwerken met SowiesoDigital is niet alleen prettig door de korte lijnen, maar geeft onze organisatie ook daadwerkelijk een concurrentievoordeel. Geen noodzaak voor uitgebreide briefings, maar actief meedenken vanaf het begin via een vast persoonlijk aanspreekpunt. Bij de ontwikkeling wordt er goed ingeleefd in het profiel van onze klanten en proactief gekeken hoe we het meeste uit onze campagnes te halen. Dat geeft ons vertrouwen én een reden om ook voor toekomstige projecten te kiezen voor SowiesoDigital. “

Aan de slag met
SowiesoDigital?

Zo’n commercieel sterk platform is uiteraard niet alleen voor LTO Bedrijven interessant; wellicht kun jij er voor je merk of bedrijf ook iets mee? We zouden het leuk vinden om samen te verkennen hoe een dergelijke WordPress website (met of zonder extra tools als de WooCommerce webshop) voor je zou werken en renderen. Binnenkort eens verder praten?

start intake
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
Bouwen
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma