User Interface Design

Laat je User
Interface Design door SowiesoDigital maken

De gebruikerservaring is een essentieel onderdeel van een goedlopende website. Om die ervaring zo optimaal mogelijk te maken, is een fijne gebruikersomgeving – de User Interface – van groot belang! Laden de pagina’s snel genoeg? Is de website goed scrollbaar? Kan de bezoeker gemakkelijk zijn of haar weg vinden? Als deze functionaliteiten niet in orde zijn, dan haakt een bezoeker vaak al snel af.

Het technische onderdeel is echter één kant van het verhaal. De andere kant zit ‘m in de beleving die de website bij de bezoeker oproept. Met andere woorden: hoe raken het visuele design, bewegende elementen en call-to-actions de bezoeker?

Als al deze onderdelen geoptimaliseerd zijn, dan is de kans groter dat de bezoeker overgaat tot conversie. En dat is vanzelfsprekend precies wat we willen bereiken. Ons team van experts heeft de digitale kennis, de skills én de jarenlange ervaring om de User Interface Design van je website naar het volgende level te tillen.

uxdesign_530x670

Terug naar de basis: wat is User Interface Design precies?

First things first.

User Interface Design – afgekort UI Design – heeft als doel om een logische, duidelijke en aantrekkelijke interface (website) te ontwerpen, waar de bezoeker gemakkelijk mee uit de voeten kan. UI Design omvat dus het hele proces van het ontwerpen van zo’n gebruiksvriendelijke interface. En dat is essentieel. Met een onduidelijke, onaantrekkelijke en onlogische interface ben je je bezoekers zo kwijt.

Wat zijn de verschillen tussenUI en UX design?

Naast UI Design bestaat er ook UX Design. Hiermee bedoelen we de ‘User Experience’, oftewel de gebruikerservaring. Onze UX Designers houden zich vooral bezig met de totale gebruikerservaring. Zo bouwen ze wireframes, testen deze op gebruikers en voeren ze A/B testen uit om te zien welke call-to-action het beste converteert. De UI Designers richten zich meer op de interface, en op het grafische gedeelte.

Met andere woorden: UI Designers zijn professionals in de grafische kant, en UX Designers richten zich meer op hoe de interactie voelt voor de gebruiker. Zowel UI als UX design draagt bij aan een optimale websitebeleving van de gebruiker.

De voordelen van
een sterk User Interface Design

Een sterk User Interface Design bouw je niet zomaar. Daar heb je kennis en skills voor nodig. Kennis van usability principles, toegankelijkheid en gebruikersonderzoek is een vereiste. Onze UI Designers werken daarom vaak met elkaar en andere webdesigners samen om de beste interface voor jouw website neer te zetten. De voordelen?

  1. Je genereert hogere conversie en retentie:
    als jouw User Interface goed in elkaar zit, dan leidt dat gegarandeerd tot hogere conversie én retentie. Bezoekers komen graag terug op een website die perfect functioneert en een geweldige gebruikservaring biedt.
  2. Je betaalt minder development en customer support kosten:
    een goed gebouwd design betekent minder issues in de toekomst. De beslissingen die je nu neemt bij het bouwen van de interface zijn dus bepalend voor de kosten en de prestaties van je website in de toekomst. Plus, een gebruiksvriendelijk interface betekent dat bezoekers hun weg kunnen vinden en niet bij de klantenservice hoeven aan te kloppen voor hulp.
  3. Je zet de toon van je merk:
    het UI Design bepaalt voor een groot deel jouw merk. Als het design staat als een huis en past bij jouw merk, dan zullen klanten dat weten. En er graag voor terugkomen.
uxdesign_420x750

Zo bouwen we een ijzersterk User Interface Design voor je website

User Interface Designs bouwen we uiteraard niet in een dag. Daar gaan tijd, kennis en toewijding in zitten. Om een optimaal User Interface Design te creëren voor je website, houden we altijd rekening met de volgende key elementen:

Het UI Design is consistent en klopt

Het UI Design moet consistent zijn. Dus als een gebruiker naar rechts moet swipen om naar een volgende pagina te gaan, dan moet dit voor elke pagina zo werken. Anders raakt de gebruiker in de war. Daarnaast moet het design ‘kloppen’. Het moet in lijn zijn met je bedrijf, je merk en visie.

Het UI Design werkt als een trein

Een Interface dat foutloos functioneert. Dat is waar wij voor zorgen. En of je websitebezoeker nu een nieuwkomer of een vaste klant is, de website moet zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Anders ben je ze zo kwijt.

Het UI Design bereikt het doel

Het staat buiten kijf dat het UI Design voldoet aan jouw eisen. Die bespreken we bij aanvang van het project natuurlijk uitgebreid. Daarnaast moeten vooral je strategische doelen bereikt worden. Meer conversie, meer nieuwsbriefabonnees of meer downloads? Wat jouw gewenste doel ook is, wij zorgen ervoor dat het design hierop afgestemd is.

Aan de slag met
SowiesoDigital?

Wil jij een ijzersterk User Interface Design op je website hebben? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij komen er direct bij je op terug.

start intake
Bedenken
Webdesign Wireframes Functioneel ontwerp User Interface design User Experience design Customer journey Persona's
Bouwen
Website ontwikkeling API ontwikkeling Webapplicaties E-learning Webshop
Beheren
Hosting Website beveiligen Website onderhoud Domeinnaam registreren Website analyse
Bereiken
Conversie Optimalisatie Google adverteren Search Engine Optimization E-mail marketing Data driven marketing Inbound marketing Account based marketing
 
Customer relationship management Contentmarketing Copywriting A/B testing Usability testing Landingspagina optimalisatie Loyaliteitsprogramma